dimecres, 2 d’abril del 2014

Com es fan els dibuixos animats?

Els dibuixos animats són una producció audiovisual, normalment realitzats a mà (o més recentment amb ordinadors que simulen el dibuix a mà) dirigits sobretot al cinema i a la televisió. Conten qualsevol tipus d'història o de guió. Normalment els dibuixos animants poden estar realitzats per mitjà de nombrosos tipus d'animació, però se solen incorporar a la mateixa categoria que l'animació tradicional. Breu Història.

L'alumnat de 1rA durant aquest segon trimestre ha investigat sobre aquest tema tan proper. Tot va sorgir a partir d'unes presentacions que cada alumne/a va  portar a terme sobre un tema que volian investigar. Finalment després d'unes votacions, el grup classe va decidir treballar: Com es fan els dibuixos animats. No tots van estar-hi d'acord però van entendre que en aquest cas no podien aprofundir en tots els treballs i que havia sortit un, que era el més votat.

Presentació de la Gisela Manzanilla: Com es fa una pel·lícula de dibuixos?

Van començar a fer una pluja d'idees i al mateix temps es van adonar que sabien moltes coses dels dibuixos que miraven sobre la seva història, personatges, entorn...però que no sabien res, o quasi res, sobre com algú els havia pogut fer. Així doncs van sorgir moltes preguntes: Com es feien? Qui posava la veu als personatges? Perquè sortien lletres al final d'una pel·lícula o una sèrie? Com es pintaven?, etc.

Un cop cada nen i nena va saber el que havia de treballar, amb l'ajuda dels pares van preparar una petita conferència per explicar a la resta de companys i companyes la seva pregunta. Van veure que a internet hi havia molta informació però també que no tot s'hi podia trobar i fins i tot alguns van tenir algun problema en entendre o buscar la informació que se'ls demanava.

             Actors que posen veus als personatges de Bola de Drac.

Finalment va arribar el dia en que cada alumne/a va exposar el seu treball amb tot el material que portava i també van poder gaudir  d'una bona conferència a càrrec del Marc Xalavarder, el pare de la Laia,  que entre els dos ens van explicar els passos que cal realitzà per fer una pel·lícula de dibuixos, des de la elaboració d'un guió fins a l'edició de les veus.


1 comentari:

  1. Jo no s'avia com es feien els dibuixos i quan el meu germa ( Xavi Banús Amills ) m´ho va explicar com es feien els dibuixos animats i qui posava les veus als dibuixos de bola de drac hem vaig quedar amb la boca oberta perquè per a mi costa moltissim peró moltissim anar fent i disenyant tots els dibuixos animats moviment per moviment costa moltisim.
    Toni Banús Amills.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...