dilluns, 12 de maig del 2014

Visitem l'hort de l'escola!

Els alumnes de segon ens preocupem cada any de portar a terme les activitats que acostumen a fer els pagesos al seu hort.


Primer de tot es remou la terra i s’hi posa adob. Un cop tenim la terra preparada comencem a fer la plantada. Ho fem de dues maneres diferents perquè vegin les diferents tècniques: amb plançons ( enciams llargs, arrissats i roures) I amb llavors ( raves).

A partir d’aquest moment ens repartim les tasques entre els tres cursos perquè tots les puguem experimentar: regar, treure les males herbes, treure residus,....
Mentre dura aquest procĂ©s en fem un seguiment i el valorem: mesurem les hortalisses, ho plasmem en una graella, comparem,..... Ens familiaritzem amb les eines dels pagesos i les seves tasques, coneixem les diferents hortalisses de l’hort.... L’hort Ă©s un dels temes que treballem a coneixement del medi a segon.
 
Finalment quan tenim les hortalisses al punt fem la collita. Aquesta collita es reparteix entre els tres cursos i desprĂ©s de rentar i tallar les verdures fem una amanida i ens les mengem. Hi afegim alguna altra coseta perquè l’amanida sigui una mica mĂ©s variada (pastanagues, olives, ceba...)

 

Que bones que estan!!! I mĂ©s quan les hem cuidat nosaltres  durant una activitat de llarga durada amb tanta estima.

 AquĂ­ podeu veure un recull fotogrĂ fic d'aquell dia: 


                                                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...