Primer de tot es remou
la terra i s’hi posa adob. Un
cop tenim la terra preparada comencem a fer la plantada. Ho fem de dues maneres diferents perquè vegin les diferents
tècniques: amb plançons ( enciams
llargs, arrissats i roures) I amb llavors
( raves).
A partir d’aquest moment ens repartim les tasques entre els tres cursos perquè
tots les puguem experimentar: regar, treure les males herbes, treure
residus,....
Mentre dura aquest procés en fem un seguiment i el
valorem: mesurem les hortalisses, ho plasmem en una graella, comparem,..... Ens
familiaritzem amb les eines dels
pagesos i les seves tasques,
coneixem les diferents hortalisses de
l’hort.... L’hort és un dels temes que treballem a coneixement
del medi a segon.
Finalment quan tenim les hortalisses al punt fem la collita. Aquesta collita es reparteix
entre els tres cursos i després de rentar i tallar les verdures fem una amanida i ens les mengem. Hi afegim
alguna altra coseta perquè l’amanida sigui una mica més variada (pastanagues,
olives, ceba...)
Que bones que estan!!! I més quan les hem cuidat
nosaltres durant una activitat de llarga
durada amb tanta estima.
Aquí podeu veure un recull fotogràfic d'aquell dia:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada